Ubeskyttet homoseksuell samleie norsk menn

ubeskyttet homoseksuell samleie norsk menn

Ubeskyttet sex er ikke en menneskerett hverken for heterofile eller homofile. Senskader som gir problemer for alle de indre organer. Dia er ikke for pingler - det er ikke homofili heller MEN det er ingen sykdom Noen fordeler skal man ha. Ubeskyttet sex for en homofil koster skattebetalerne Kan man innvilge Enig med deg i dette, det er helt uakseptabelt.

Men ikke overraskende i molbolandet Norge. Men hva vet vel jeg. Skriv en ny kommentar Navn: Anonym Jeg har ubeskyttet sex med forskjellige men de samme partnere hver måned. Det kan være de også har andre partnere. Bør jeg ta Prep? Jeg går på en del andre medikamenter: AlbylE, Selo Sok, Metoprolol osv. Er det til hinder for at jeg kan gå på Prep?

Anonym Har sex minst 5 ganger med menn,iblant ubeskytet,burde jeg ta tabeten? Jeg er en heterofil mann som elsker damer, men jeg fantaserer imidlertid mye om å prøve sex med en mann, og har egentlig veldig lyst å prøve dette, men noe holder meg igjen. Jeg er redd for å bli smittet av en sykdom, i verste fall få HIV. Eller er kondom så sikkert at det ikke er farlig å gjøre dette?

Fantaserer mest om å bli tatt. Det finnes gode metoder å beskytte seg mot seksuelt overførbare infeksjoner på. Revmatisme og PrEP Innsendt av: Tommy Jeg går på injeksjoner med Infliximab, som hemmer mitt eget immunforsvar.

Men dette har jo også ført til at jeg er litt engstelig for å få kjønnssykdommer. HIV hadde jo ført til at jeg måtte slutte med denne medisinen, og muligens blitt ufør! Er det lurt av meg å begynne med PrEP? Anonym Det er mennesker som har fått hiv når de har brukt prep, hvor sikkert er prep i prosenter.? Det er i tillegg publisert et par enkelttilfeller av hivsmitte fra personer med virus som er resistent mot Truvada.

Det er lav forekomst av Truvada-resistens, så denne risikoen er meget liten. Oss som ikke bor i Oslo? Anonym Hei, har fått utskrevet prep av fastlegen min, slik det er nå har jeg en av og på kur, sexen jeg har kan være tidvis ofte men også blir det sjeldnere.

Burde jeg heller gått daglig på prep? Slik det er nå føler jeg at alt må planlegges god tid i forveien. Husk at du skal gå til kontroll hver 3. Bifil med mange partnere Innsendt av: Er bifil og gift med kvinne. Har mye sex med tilfeldige partnere ukentlig , men bruker alltid kondom ved samleie er den passive. Bør jeg søke om prep? Vi anbefaler en konsultasjon ved en soi klinikk.

I'm concerned about 30 plus years of better sexual behavior condoms for instance being lost with the introduction of prep. Anonym I'm concerned that prep will encourage a return to sexual practices that helped spread HIV in the first place.

Since it's introduction, do you find that those on prep see it as a license to have unprotected sex? Does he become a super spreader for those who are not on prep? It's my understanding that prep is not intended to replace safe practices but I fear that this is exactly what it will do. The virus cannot establish a chronic infection in PrEP users.

A number of studies show stable condom use in PrEP users, however of course some people will stop using condoms and STIs may increase. Are the cross drug concerns with using Prep.. Anonym I am diabetic t2, and I currently take Metformin and Trajenda to manage the condition. I understand there can be kidney complications with prep and that regular followups are required..

Does tradjenta or metformin increase those risks. Tor B Hei, Jeg har alltid vært veldig nøye med kondombruken ved analsex i alle år, men jeg liker oralsex uten kondom. Jeg unngår å oralsex hvis jeg er forkjølet, har munnskjold, nylig vært hos tannlegen eller det er andre uregelmessigheter i munnen. Jeg får noe fortsats og sperm i munnen tenner på smaken. Jeg har flere seksualpartnere som jeg ikke kjenner spesielt godt hvert år Europa - og jeg testes jevnlig for kjønnssykdommer ved Olafia.

Jeg er passiv ved analsex. Er PrEP noe jeg bør tenke på å vurdere? Han er på besøk hos meg veldig ofte. Anonym Det hender at jeg drar på sauna både i Oslo og når jeg er i utlandet. Jeg har aldri analsex uten kondom, men bruker ikke kondom under oralsex. Burde jeg bruke prep? Marco I have a unprotected sex last weekend from a guy visiting from Spain, just received a message today that i need to check My status because he is HIV positive from the gay application that we chatted. And in addition i am dating one guy now and find out he is on hiv positive and on medication for 3 years now.

Last time i Checked My hiv status was Dec. So with these i was sleepless the past night and thinking that you guys can help me about this! Thank you for your consideration and more Power. Contact me at my Email: Anonym Hei, jeg har grublet litt over dette med prep, Er ikke det slik at dem som har hiv skal ta dette produktet? Eller er det for andre som er friske? Daniel Hei, jeg lurer på hva dette tilbudet koster og om det eventuelt kommer inn under frikort grensen?

Ole Johnny Bjørgan Jeg jobbet for renovasjons etaten! Der jeg slaktet byens grå søppelkasser! De hadde stått i parker og på skoler. Kan det være skabb? Jeg er veldig renslig! Jeg har ingen kløe andre steder. Men det føltes som mark? Det er noe bedre! Da jeg renset med antibac! Jeg jobbet med hiv smittede på 80 tallet. Men de var Narkomane! Jeg var sosial arbeider! Det klør over øynene og noen ganger over nesen!

Har en del sexpartnere mange av de faste og lever ett veldig aktivt sexliv med forskjellige gruppetreff osv. Jeg er passiv og er ikke alltid like flink og bruke beskyttelse.

Er dette noe jeg bør gå på, og ikke minst er fastlegen min opplyst på slike ting? Føler ofte at det eneste de bryr seg om er kondombruk og er litt redd for at jeg må mase meg til slike ting. Jon Jeg er en mann på 30 år som sliter med kondombruken. Særlig i ruspåvirket tilstand, selv om lysten er stor, fører plunder med kondomet ofte rett og slett til ereksjonssvikt. Jeg var til infeksjonslege ved Poliklinikk for hud- og kjønnssykdommer i Trondheim rett før jul for å vurdere å begynne med PrEP, men ble avvist.

Legen mente at han ved å skrive ut PrEP ville bane veien for andre kjønnssykdommer, og det ville han ikke gjøre. Jeg tror PrEP er riktig for meg. Jeg bruker ikke mer kondom fordi om trusselen om HIV henger over meg, og tror jeg ville fått et sunnere sexliv med PrEP og regelmessig testing. Er det jeg som er helt på jordet her? H Hei, jeg går fast på Ritalin og Valtrex. Jeg lurer å om jeg skal begynne med dette er usikker pga at jeg går på disse medisinene og om jeg er i risikogruppen for hiv smitte.

Har sex med menn, ofte uten kondom. Anonym Min rumenske partner og jeg har etter 20 år sammen åpnet opp for å ha flere sexpartnere. Han er sexuelt aktiv i Bukarest.

Jeg er sexuelt aktiv i Oslo. Av og til uten kondom. Bør jeg gå på PrEP? Anonym Hei, jeg er en aktiv gutt som er ganske vellutstyrt. Mange ganger finner jeg ikke kondomer i min størrelse ved. Jeg er selv helt frisk og lurer da på om det kan være lurt av meg å begynne på PrEP??

Et av de vanligste spørsmålene jeg får når jeg snakker med folk er hvor de kan få PrEP. For de som bor i Oslo er det supert at dere nå er i gang på Olafia! Samtidig har jeg forstått det slik at Olafia har en koordinerende rolle for resten av landet?

Mest nærliggende for å sikre et likeverdig tilbud til hele landet er kanskje å ta i bruk fastlegene? Noen er så heldige å ha fastleger som følger opp og skriver ut PrEP, mens andre fastleger ikke har kunnskap og derfor heller ikke skriver ut.

Når kan vi forvente at det kommer informasjon og retningslinjer for igangsetting og oppfølging av PrEP i hele Norge? Nasjonalt kompetansesenter for seksuelt overførbare infeksjoner i samarbeid med Olafiaklinikken og Infeksjonsmedisinsk avdeling ved OUS jobber aktivt med å lage en informasjonspakke for brukere. Frode Vi er ett par. Har trekanter og går på sauna i Norge og utland. Har blitt en del partnere etterhvert.

Nytter alltid kondom ved analsex, men ikke ved oral. Bør vi vurdere å komme på samtale? Har nesten aldri analsex og hvis alltid med kondom. Er det innen målgruppen? Anonym Jeg lurer litt på dette med ikke målbare virus-verdier i blodet. Har hørt at den som ikke har målbare virusverdier i blodet, likevel kan ha det i sæden, stemmer det? Anonym Risikoen for å bli smittet av hiv er jo lavere hvis man er "aktiv" enn hvis man er "passiv".

Er det korrekt oppfattet at risikoen er omtrent borte for den aktive hvis den passive er hiv-positiv, men velbehandlet med ikke målbart virusnivå i blodet?

Er det da noen grunn til å begynne på PrEP for den aktive? Anonym Jeg har en av og på kur, fått utskrevet av fastlege. Hva om behovet endrer seg og trenger mere permanent kur? Hei, Jeg har i løpet av mine 20 år som seksuelt aktiv hatt usikker analsex ved noen ytterst få anledninger. Jeg har disse gangene alltid vært den aktive. Det kan dreie seg om ganger med kanskje 5 forskjellige partnere. Jeg bruker ikke kondom ved oralsex, og tar ikke spermen i munnen.

Jeg har ikke hatt en seksuell overførbar infeksjon utenom en klamydia for 17 år siden. Anonym Hei, Jeg er en biseksuell mann i midten av 40 årene. Jeg chatter med folk og treffer av og til noen av dem via gaysir og det begynte å bli en dårlig vane for meg. Men jeg vil avslutte dette,har prøvd men klarte ikke så langt. Tenkte å kontakte med en psykolog som kan gi råd til Homofili, bifili, helst en som homofili eller bifil selv.

Anonym Jeg har nesten kun oralsex, og er da den som suger. Ganske ofte lar jeg de jeg har sex me komme mens jeg suger. Av og til svelger jeg. Vet at dette ikke er sikkert, men gjør det jo allikevel. Bør jeg på PrEP? Husk brukernavn Dette er en offentlig maskin. Debatter nye Donald Trump: USAs nye president svar. Fra 1 til Hvor mye er forrige din type? Beste Safari tur i Africa 25 svar. Har du lyst til å slikke forrige? På forsiden - Denne dagen betyr alt!

Frydpris til biskop Kari Veiteberg Årets råeste pride-fest på Røverstaden i kveld - Borgerlig regjering sikrer skeive fremskritt. Dette nettmøtet er avsluttet Du kan lese alle spørsmålene og svarene under. Ubeskyttet sex i ny og ne Innsendt av: Ja, du må gjerne komme til en konsultasjon for vurdering. Det er mulig du er i målgruppen. Men for å kunne gi deg et konkret råd, må vi snakke med deg og gjerne en evt partner.

Hvis du med ingen verdier mener at han ikke har målbart virus i blodet, trenger du ikke PrEP. Prep i perioder Innsendt av: Hvis du bare har ubeskyttet analsex i forbindelse med reiser, og ikke når du er hjemme over lengre perioder, kan du ta PrEP når du er på reise.

I de norske retningslinjene har vi sagt at om behovet for Truvada overstiger 14 tabletter per måned, anbefaler vi overgang til kontinuerlig PrEP, dvs. Du har rett i at man kan komme opp i 8 tabletter den første uken om perioden du trenger PrEP overstiger en helg. Alternativet er daglig PrEP, men da må du helst vente inntil 1 uke før maksimal effekt. La oss si du planlegger en helgetur til Berlin torsdag til søndag, og at du har erfaring med at du glemmer kondomene i slike situasjoner.

Da tar du 2 tabletter torsdag, 1 tablett fredag, 1 tablett lørdag, 1 tablett søndag, 1 tablett mandag og 1 tablett tirsdag 48 timer etter siste seksuelle kontakt. I studier er det liten forskjell på de to ulike metodene. Det viktige er å benytte den metoden som passer best for deg.

Be fastlege henvise deg til infeksjonsmedisinsk poliklinikk på Haukeland for vurdering av PrEP. Venerologisk poliklinikk eller fastlege kan sjekke deg for soi.

Så lenge den som er hivpositiv, er velbehandlet ikke målbart virus i blodet i mnd , trenger du ikke PrEP når du sex med ham. Tilbudet om PrEP skal være landsdekkende, men vi er i en oppstartsfase. Se svar på spørsmål "Bergen". Aktivt seksual liv Innsendt av: Du har vel hatt litt flaks som aldri har fått påvist noen kjønnssykdom med det sekslivet du beskriver her. Du kan vurderes for PrEP, synes vi. Fastlegen kan henvise deg til Infeksjonsmedisinsk poliklinikk på Haukeland universitetssyehus, synes vi.

Soi-sjekk kan du fortsatt gjøre på Venerologisk poliklinikk. Du bør være vaksinert mot hepatitt B. HIV positiv kjæreste Innsendt av: PrEP er nyttigst for dem med høyest risiko for å få hiv.

Det kan være utfordrende å finne den rette balansen mellom risiko for hivsmitte og risiko for bivirkninger av medisinene. Avgjørelsen må tas i samarbeid mellom den enkelte og behandler ut ifra en individuell helhetsvurdering. Det høres ut som dere bør komme til en samtale. Olafiaklinikken startet opp med dette tilbudet i forrige uke. Vi vil forsøke å gi alle en vurdering senest innen 3 mnd, tidligere etter nærmere vurdering. Når det gjelder bivirkninger har vi kommentert det i et tidligere svar.

Når det gjelder om du kan bruke Truvada sammen med medisiner du allerede bruker interaksjoner , må dette sjekkes for hvert enkelt medikament.

Jeg er middels god til å bruke kondom Innsendt av: Vi synes du bør komme til samtale for å identifisere de situasjonene du dropper kondomet, for å tydeliggjøre behovet. Anonym Ka er prEP?